KunstKick-Storytelling 

Voortgezet Onderwijs HAVO OnderbouwHAVO BovenbouwVWO OnderbouwVWO Bovenbouw
Workshop BeeldendKunstkick - workshop van een kunstenaar

Storytelling


Een workshop in het Rijksmuseum Twenthe onder leiding van een kunstenaar, die tevens RCE-docent is, de leerlingen op een onderzoekende en makende manier verschillende tekentechnieken en boekbinden onderzoeken.

Hoe ziet een beker eruit aan de onderkant? Wanneer je een muntje vanaf de zijkant bekijkt, zie je dan nog wat het is? Als je met je linkerhand tekent terwijl je rechtshandig bent, wat is dan het resultaat? Hoe kan ik Japans boekbinden?

De leerlingen luisteren naar een presentatie over kunstwerken uit het museum en het eigen werk van de kunstenaar/ RCE-docent die hen begeleid. Ze onderzoeken of objecten vanuit verschillende perspectieven een andere betekenis krijgen en experimenteren met verschillende tekentechnieken en materialen. De leerlingen tekenen verschillende versies van een voorwerp: door blind, met de andere hand dan de voorkeurshand of vanuit een ander perspectief te tekenen. De leerlingen maken kennis met boekbinden door de tekeningen te bundelen door middel van Japans boekbinden.

Doelgroep: HAVO/VWO (OB/BB)

Lesduur: 120 minuten

Leerinhoud: Er wordt gewerkt aan SLO-kerndoelen 48, 49, 50 en 52

(48) Tekeningen maken van een voorwerp vanuit verschillende perspectieven, met gebruik van diverse tekentechnieken en tekenmaterialen. Door middel van tekenen eigen gevoelens en ervaringen uitdrukken, verbeelding vormgeven of communiceren. Onderzoeken en toepassen van relevante materialen, werkwijzen en ideeschetsen op de praktijkopdracht (Produceren).

(49) Presenteren van het eigen kunstzinnig werk op een toegankelijke en creatieve wijze aan anderen (Presenteren).

(50) De leerlingen kunnen kijken naar beeldende kunst. Ze maken kennis met kunstzinnige en culturele uitingen van anderen, waaronder kunstenaars. De leerlingen oriënteren op uitdagende en horizon verruimende cultuuruitingen (beleven).

(52) De leerlingen kunnen kijken naar beeldende kunst. Ze maken kennis met kunstzinnige en culturele uitingen van anderen, waaronder kunstenaars. De leerlingen oriënteren op uitdagende en horizon verruimende cultuuruitingen (beleven).

Bijzonderheden:

• Deze workshop wordt altijd gegeven door een kunstenaar met expertise op het gebied van de discipline tekenen en sluit inhoudelijk aan op zijn/haar werk.

• Deelnemende kunstenaars zijn: Mirna Limon, Jacomijn Schellevis en Saskia Griepink.

Vul het volgende formulier in en wij zullen contact opnemen.

Verstuur